آموزش عکاسی از مناظر با نوردهی طولانی (لانگ اکسپوژر)
آموزش عکاسی از مناظر با نوردهی طولانی (لانگ اکسپوژر)
لانگ اکسپوژر یا عکاسی با نوردهی طولانی نتایج حیرت آوری در عکاسی بدست میدهد. تصاویر رویایی از این دست باعث شده است عکاسان بسیاری جلب این نوع عکاسی شوند. در اینجا درباره تنظیمات دوربین برای این نوع عکاسی با شما صحبت خواهیم کرد. شما اگر قصد دارید از طلوع یا غروب خورشید عکس بگیرید، به طور قطع قصد ندارید در محل عکاسی وقت خود را با ور رفتن به تنظیمات دوربین تلف کنید. در این مقاله برخی از بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی از مناظر با نوردهی طولانی را برای شما به نمایش خواهیم گذاشت.
باید بگوییم تنظیماتی که شما برای عکاسی از طلوع و غروب خورشید نیاز دارید مشابه تنظیمات لازم برای مناظر دیگر می باشد ولی از آنجا ییکه نور می تواند به سرعت تغییر کند، از پیش تنظیم کردن کنترل های کلیدی به شما کمک خواهد کرد تا به بهترین نتایج برسید. بنابراین ادامه این مقاله را مطالعه نمایید، تا با پیش تنظیمات لازم آشنا شده و آماده تر در محل عکاسی حضور یابید.لطفا با ما همراه باشید.
1- مواردی که شما می توانید از پیش تنظیم نمایید
حتما با مودهای دوربین عکاسی خودتان آشنایی کامل دارید. توصیه ما به شما این است که بهتر است که دوربین خود را بر روی مُد نوردهی دستی (M) تنظیم نمایید تا در شرایط نوری چالش برانگیز طلوع یا غروب خورشید، بهترین نتایج را به دست آورید. شما همچنین قادر هستید یک دیافراگم کوچک را از قبل تنظیم کنید، چرا که این کار یک عمق میدان بزرگ به شما خواهد داد اما نه خیلی کوچک، وگرنه در معرض خطر پراش لنز (diffraction) قرار می گیرید که عکس های شما را نرم می کند. حدود f/16 نقطه شروع بسیار خوبی می باشد.
در نظر داشته باشید یکی از دلایل عکاسی در غروب آفتاب، ثبت نور گرم تر است، بنابراین حتی اگر با فرمت RAW عکس می گیرید، بهتر است که تراز سفیدی را بر روی دوربین خود به جای خودکار بر روی نور روز (daylight) تنظیم نمایید، زیرا حالت خودکار قالب رنگ گرم را خنثی می نماید.
گفتنیست اگرچه بسته به نوری که با آن مواجه می شوید، ممکن است لازم باشد این گزینه را در محل عکاسی، یا بعدا در نرم افزار RAW، به ابری (Cloudy) یا سایه (Shade) تغییر دهید.
همچنین شما میبایست ایزو را بر روی ۱۰۰ یا ۲۰۰ تنظیم کنید تا بهترین کیفیت تصویر را به دست آورید، هرچند این به این معنی خواهد بود که شما باید از یک سرعت شاتر آهسته استفاده کنید. به این صورت، یک سه پایه و ریموت کنترل شاتر برای این نوع عکس ضروری می باشند.
علاوه بر این ها هنگامی که شما دارید از یک سه پایه استفاده می کنید، کاهش دهنده لرزش را خاموش کنید تا از فعالیت آن هنگامی که دوربین عکس می گیرد جلوگیری کنید، چرا که این مسئله می تواند سبب تار شدن تصویر شود. فوکوس خودکار در شرایط کم نور تقلا خواهد کرد، در نتیجه فوکوس دستی را انتخاب کرده و به صورت دستی فوکوس نمایید.
2- تنظیماتی که در روز عکاسی باید تغییر دهید
نوردهی در هنگام وجود خورشید در تصویر یکی از چالش برانگیز ترین مهارت های عکاسی است. تنظیمات اتوماتیک در این مواقع به شدت اشتباه میکنند. شایان ذکر است که تنظیم بهترین نوردهی بزرگترین چالش در هنگام عکاسی در طلوع یا غروب خورشید می باشد. از آنجا ییکه آسمان بسیار روشن تر از منظره است، حفظ جزئیات هر دو در یک عکس تنها سخت است: نوردهی برای آسمان منظره را بسیار تیره خواهد کرد و نوردهی بر اساس منظره، آسمان را بیش از حد نوردهی خواهد کرد.
پس در نتیجه می بایست شما یا یک سازش (حد وسط) بین این دو پیدا کنید، یا یک فیلتر کاهنده نور تدریجی (ND Grad) را برای تیره کردن آسمان روشن تر متصل کنید، یا می توانید با دو نوردهی (یکی برای آسمان و یکی برای منظره) عکس بگیرید و آنها را در فتوشاپ با هم ادغام نمایید، بدین صورت عکسی خواهید داشت که در آن هم آسمان و هم زمین به خوبی نوردهی شده است.
نکته : احتمالا میدانید که به راه و روش ها و تکنیک ثبت چند نوردهی مختلف با کادربندی یکسان براکتینگ یا براکت گذاری نوردهی گفته می شود، که هم می توان آن را به صورت دستی انجام داد: یعنی دو یا چند عکس با تنظیمات نوردهی مختلف گرفت و یا اینکه کار را به دوربین سپرد و از گزینه براکت گذاری نوردهی خودکار (auto exposure bracketing) استفاده کرد.
توجه داشته باشید که ترکیب بندی منظره شما نیز بر نوردهی پیشنهادی توسط خوانش دوربین شما تاثیر می گذارد. اگر شما وسعت زیادی از آسمان روشن یا خورشید را در کادر بگنجانید، حالت خوانش نورسنجی ارزیابی کننده (Evaluative) شما به طور پیش فرض نوردهی ای را توصیه می کند که آسمان را به صورت یک تن میانی متوسط نوردهی خواهد کرد، و بنابراین پیش زمینه یا چشم انداز به طور ناکافی نوردهی خواهد گردید.
علاوه اینها توجه داشته باشید که در هنگام تغییر نوردهی برای مناظر، از تغییر دیافراگم اجتناب کنید، زیرا این کار بر عمق میدان تاثیر خواهد گذاشت. در عوض برای تنظیم نوردهی، یک سرعت شاتر آهسته تر تنظیم نمایید، در حالی که ایزو را روی ۱۰۰ یا ۲۰۰ نگه می دارید.
در هنگامی که منظره به طور مستقیم توسط خورشید روشن نشده است، شما متوجه می شوید که رنگ ها بسیار سرد به نظر می رسند. در این شرایط، شما می توانید تراز سفیدی را به ابری (cloudy) یا سایه (shade) تغییر دهید تا رنگ ها را گرم تر کنید، اما چک کنید که این کار سبب نشود رنگ ها در آسمان یا ابرها بیش از حد گرم به نظر برسند.
3-تنظیمات معمول دوربین برای طلوع و غروب خورشید کدامند ؟
پاسخ این پرسش به شرح زیر است :
فرمت فایل :
RAW
مُد نوردهی :
دستی
دیافراگم :
f/16
ایزو :
۱۰۰
سرعت شاتر :
آهسته تر از ۱/۳۰ ثانیه
مُد فوکوس :
دستی
:Drive mode
تک عکس (Single shot)
تراز سفیدی:
نور روز (Daylight)
امیدواریم این مقاله مورد استفاده علاقه مندان به عکاسی قرار گیرد.اگر شما هم نکتهای برای اضافه کردن به آنچه گفته شد دارید خوشحال خواهیم شد آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. اگر این مقاله را مفید یافتید لطفا آن را با دوستان خود هم به اشتراک بگذارید.
[ بازدید : 1831 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : ]